Nu startar vi med varma bad för nöje och träning

Välkommen!

Efter ett sommaruppehåll har rehabbassängen öppnat igen för Rehabassistans kunder. Precis som vanligt är baden nyttiga, kostnadsfria – och roliga!

  • Det är verkligen en mycket uppskattad service hos våra kunder så jag vill verkligen uppmana alla som inte har provat att ta chansen, säger assistansansvariga Anna-Karin Söderberg.

Rehabassistans har en fast tid på måndagar mellan 17.00 och 18.00 och har alltid personal på plats. Alla helgfria måndagar är bassängen öppen och som vanligt är aktiviteten helt kostnadsfri för Rehabassistans kunder.

Under hösten kommer sjukgymnasten Linda Bäck Norrman att vara närvarande ungefär en gång i månaden. Hon ser flera vinster med att kunderna får möjlighet att träna i den varma bassängen:

  • Den som inte är så rörlig kyls snabbt ner i en vanlig badbassäng, men med varmt vatten kan man träna i sin egen takt utan att frysa och stelna till.
  • Vattnet är ett fantastiskt element att träna i – vattnets lyftkraft gör det lättare att hålla balansen och att hålla sig upprätt. Många upplever att kroppskontrollen blir bättre i vattnet.
  • Att kunna träffa andra som rehabtränar och få tips och inspiration är ett lyft för många kunder.
  • Dessutom är det givetvis ett väldigt roligt och avslappnat sätt att umgås på, säger Linda, som kommer att utforma individuella träningsprogram för de kunder som så önskar.

 

Visst vill du hänga med till rehabbassängen? Ring till kontoret (0611-221 01) och anmäl dig! Bassängen ligger i före detta Rehabmedicins lokaler i Härnösand och när du anmäler dig så får du kod till dörren. Kom gärna en kvart innan så att du hinner byta om och kan utnyttja tiden i vattnet maximalt!