VILL DU BLI ASSISTENT?

Att arbeta som personlig assistent är ett av de mest meningsfulla arbeten som finns. Som kundens förlängda arm eller redskap hjälper du en funktionsnedsatt medmänniska att leva ett så normalt liv som möjligt.

Du hjälper till i hans/hennes vardag med till exempel hushållssysslor, påklädning, hygien, matlagning, läkarbesök, rehabilitering, fritidsaktiviteter och resor. Arbetet är väldigt varierande då det är kundens individuella behov som styr uppgifterna.

För att passa som assistent måste du framför allt ha förståelse för kunden och den roll du spelar i hans/hennes liv. Du ska vara lyhörd, social, serviceinriktad samt kunna sätta dig in i kundens förhållanden och förstå hans/hennes önskemål och behov.

Det är också viktigt att du är mogen som individ samt flexibel när det gäller arbetsuppgifter. En bra assistent tar initiativ och hjälper kunden att nå en högre livskvalitet.

Att du som assistent trivs med ditt arbete och vårt företag är en viktig förutsättning för att assistansen ska fungera riktigt bra. Vi på Rehabassistans är mycket måna om att våra assistenter ska trivas och vi vill ge de bästa förutsättningarna med bra villkor, stöd och uppbackning och givetvis utbildning.

Tillsammans ska vi ge våra kunder en bättre och tryggare assistans.

Låter det intressant? Kontakta oss idag!