Gympa för barn och ungdom med funktionsnedsättning

Nu startar Rehabassistans ”Jag kan”-gympa i Örnsköldsvik. Målgruppen är barn och unga med funktionsnedsättning. Från Rehabassistans deltar både sjukgymnasten Linda Bäck Norrman, som leder gruppen och ger tips och råd kring träningen, och aktivitetsansvarige Magnus Norgren, som peppar och inspirerar deltagarna.

Övningarna kommer att anpassas efter deltagarna i gruppen och det blir mycket balans, styrka och rörlighet, men också aktiviteter där man tränar samspel.

  • Det är ett gympapass där vi tränar och rör på oss, inspireras av varandra men också träffas och har roligt tillsammans, säger Linda Bäck Norrman som uppmanar alla intresserade att anmäla sig direkt till henne på telefon 073-073 30 49.

Uppge gärna vid anmälan om du är gångare/sitter i rullstol, har genomgått någon stor operation som påverkar rörligheten i kroppen, om du är benskör och hur du kommunicerar.

”Jag kan”-gympan håller till i Friskis & Svettis lokaler på Sjögatan 1P (stora salen) i Örnsköldsvik, måndagar 15.00–15.40, med start den 25 september och slut 20/11. Vi kör 8 ggr med uppehåll vecka 44. Alla barn och unga med funktionsnedsättning är välkomna att anmäla sig. Träningen är helt gratis för Rehabassistans kunder och kostar 400 kronor för övriga deltagare. Vill man kan man köpa medlemskap hos Friskis & Svettis för 150 kr/kalenderår och då är man försäkrad under gympa-passet och på vägen till och från gympa-passet.

Mer aktiviteter för Rehabassistans kunder: Hittar du i vår kalender