Rehabassistans satsar: Magnus fixar aktiviteter åt våra kunder!

Livet är mer än vardagsgöromål och rehabträning.
Därför arbetar Rehabassistans aktivt för att hitta roliga, varierande och utmanande fritidsaktiviteter till sina kunder. Allt utgår från kundens önskemål.
– Det kan vara allt från fika eller en skogsutflykt med fiske till gruppresor, säger aktivitetsansvarige Magnus Norgren.

Hans roll är att hitta aktiviteter som passar kunderna, men en stor del i arbetet är också att möta nya kunder och att peppa och visa att det går.
För många av Rehabassistans kunder är bakgrunden till assistansbehovet en trafikolycka eller en stroke.
– Det är en ofta tvär smäll. Det är lätt att hamna i en mental svacka där det känns som att det inte går att göra något längre.
Men det går att vara aktiv även om man har ett funktionshinder. Det är Magnus Norgren ett levande exempel på. Som 15-åring drabbades han av en sjukdom som begränsade rörligheten. Som 22-åring var han rullstolsburen. Rehabassistans personal inspirerade honom att börja träna bordtennis igen och det blev ett viktigt steg på vägen tillbaka till ett aktivt liv – och till tävlingsarenan.
Idag, som 38-åring, tillhör han svenska eliten och har sex SM-medaljer i prisskåpet, med guldet från 2015 som kronan på verket.

Magnus har en speciell position i och med att han både är anställd av och kund hos Rehabassistans. Han förstår både kundens situation och vet vad företaget kan erbjuda.
En del av arbetet hos Rehabassistans går ut på att skapa nätverk och ta fram aktiviteter som kunderna kan utöva i grupp. I Örnsköldsvik har Rehabassistans exempelvis en fast tid på Friskis & Svettis och en särskild barngrupp är också på gång. I Sollefteå träffas en grupp regelbundet för att bland annat bowla.
Men Magnus vill möta fler kunder och kommer att satsa ännu mer på att hitta skräddarsydda aktiviteter för den som vill komma igång med enskilda aktiviteter. Han uppmanar alla kunder som har en idé eller en dröm att kontakta honom.
Vad är det roligaste med det här jobbet?
– Det är när man hittar det där som motiverar folk! När man hittar utflykten eller aktiviteten som kunden inte trodde gick att genomföra och ser glädjen det ger. Och det är så viktigt att kunna vara aktiv och har roligt. För när man hittar det där som är roligt så är det också så mycket lättare att motivera sig att rehabträna – det vet jag ju av egen erfarenhet.

 

 

FAKTA
Magnus Norgren
ÅLDER 38
FAMILJ Sambo och sexårig dotter
BOR Docksta
GÖR Aktivitetsansvarig på Rehabassistans, alltiallo hos Docksta BTK och bordtennisspelare

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone